Eller så skulle jag kunna fråga tjänar du tillräckligt med pengar på det du gör? Om svaret är nej så kan det bero på att du inte helt fullt ut tar dig själv på allvar. Att du inte helt fullt ut tycker att du är ordinarie spelare i laget för att använda en metafor från idrottsvärlden.

Det som händer då är att du sätter dig i en beroende ställning, eller ett underläge gentemot alla du möter. Samarbetspartners, kunder och leverantörer och istället för att känna och tycka att ni är jämbördiga i någon form sätter dig under den du möter. Då blir att ta betalt, att skriva win-win avtal, att be om offert innan köp etc svåra och du kanske tom drar dig för att fakturera.

Och när du inte tar dig på allvar, du satsar du inte heller 100 % och då finns förmodligen rädslan att misslyckas som en kompis där också.

Så där kan man bryta ner känslor och tankar och gå bakom dem tills man finner grundkänslan som kan vara i detta exempel att tilliten saknas.

Så från att inte ta sig själv på allvar kokar det ner i att tilliten till dig själv och livet saknas. Låter det spännande? Det är det, och när man kommer på hur sinnet fungerar så finns det en möjlighet att inte styras av rädslor och faktiskt jobba med dem. Låta rädslorna vara vägvisarna och utvecklingsmöjligheter helt enkelt.

På Butterflying Today jobbar vi på sådana här saker också, förutom det mer vanliga såsom affärsidé och allt annat som också behöver vara på plats i ett företagande. Vi gör det med oss själva men också på kurser och i de mentorskapsprogram vi erbjuder. För när du får tag i dig själv och dina rädslor, då kan du växa och då kan ditt företag blomstra. Allt hänger ihop.

Ta dig själv på allvar och tjäna pengar på det du erbjuder.

Våra Just DO IT-dagar med tema tjäna pengar är ypperliga tillfällen att kika på dina rädslor och föreställningar som hindrar dig från att ta betalt.

Varma hälsningar

//Karin

 

 

 

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.