169279445

Den kommande veckans blogg brukar dyka upp i mitt huvud ungefär när jag publicerar den jag just skrivit. Där ligger den i bakgrunden och mognar och när det är dags så sätter jag mig ner och skriver. Så har det inte skett denna gång. Jag visste visserligen att jag skulle skriva om social hållbarhet men det har inte legat och mognat….Jag har haft tok för mycket att göra och det som händer då är att inget får landa och mogna i lugn och ro, utan det ska pressas fram. Precis det jag försöker lära ut att man inte ska göra!

Nog med avbön. Nu kör jag. Det finns många aspekter av social hållbarhet och det som jag tror de flesta tänker på är att företaget bidrar till att något annat blir bättre någon annanstans, en sorts välgörenhet.  Jag tänker inte börja där idag utan mycket närmare…

Börja med dig själv

Lite opportunt kanske men faktiskt viktigt. För att ditt företag ska hålla måste du hålla. Att brinna för något, utan att bränna ut dig. Annars kan du inte skapa förutsättningar så att dina anställda mår bra. Du kommer definitivt inte ta beslut som gynnar ditt företag långsiktigt (pga stress eller sjukdom) och du kommer definitivt inte ha pengar att bidra till att en organisation gör gott i ett annat land. Det gäller att se sig själv som en helhet, en helhet som ska hålla lite längre än till sängdags. Jag vet att det är svårt när mycket trycker på och man nästan känner sig jagad. Det jag gör när det blir så är följande:

  1. Skriver listor. Listor gör att det släpper från huvudet.
  2. Mediterar. Jag kan prata mig varm för meditationens fördelar. Läs gärna tidigare blogg kring det.
  3. Tar fram boxningshandskarna och kör ett stenhårt pass på säcken som hänger i vardagsrummet. Stress ökar adrenalinet i kroppen och träning slukar adrenalin och omvandlar det till ”myshormonet” oxytocin.

Och sedan dina anställda

Dina anställda är precis som du. En människa med familj och annat i livet som också är viktigt förutom företaget. Se det som en styrka och försök hjälpa till att skapa balans i deras liv. Konkreta tips är att erbjuda flexibla arbetstider, prata öppet om att det är viktigt för dig att de även känner sig tillräckliga hemma. En lycklig människa gör så mycket bättre ifrån sig på jobbet än det motsatta.

Det finns företag som faktiskt gått ner i arbetstid utan lönereduktion och som inte ser någon minskning i ”prestationen”.

Alla är vi olika, vi har olika rytm och olika livssituationer. Min övertygelse är att om vi tog mer hänsyn till det och skapade arbetsplatser som är mer flexibla och anpassade till varje individ så skulle vi se större ansvarstagande och mer glädje och inspiration.

I nästa vecka fortsätter jag att skriva om social hållbarhet men vänder blicken utåt.

//Karin

 

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.