Små steg istället för stora steg

Start small

Som en del av er vet har jag två företag. Ett startade jag för 11 år sedan och ett för ca 1 år sedan. Jag har lärt mig en del på detta och en sak som är tydligt nu 11 år senare är att jag ville för mycket i mitt första företag. Jag gjorde allt samtidigt och ibland helt urskiljningslöst. Jag tog i och spände över en stor area istället för att fokusera och erbjuda ett fåtal tjänster. Jag betalade mycket pengar för en hemsida,  tryckte upp 200 visitkort, brevpapper och kuvert (med adress på..),  och ringde massor av samtal. Sociala medier fanns inte då men annars hade jag nog facebookat och instagrammat så ögonen blödde. Visst, man har jättemycket energi i början och kan uträtta stordåd. Men risken är att farten är för hög och att man gör saker som man inte skulle gjort om man tagit det lite lugnare, tänkt ett varv till, mediterat, skalat av och sen satt igång. Där är jag nu i Butterflying today, jag tar det lite lugnare och gör saker med eftertanke och kraft. Inte bara kraft.

Håll din energi

Även om du såsom jag kan se den stora bilden så måste det alltid börja i det lilla. IKEA började också med ett litet steg. Detta är också viktigt när varumärket ska byggas där en nyckel är tydligheten som gör att varumärket blir lättare att uppfatta av omgivningen. Om varumärkesbyggande har jag en del tankar kring, men det sparar jag till ett annat blogginlägg:-). Nu handlar det om att starta med små steg som är väl grundade och göra det fokuserat. Vara lite smart helt enkelt och hålla energin. Lär du dig den konsten har du en början till en hållbart företagande. För att hålla energin och inte bara skicka ut den hit och dit är en av ”skillsen” som gör att jag kan växa som person i takt med att företaget växer och som gör det både roligt och mindre ansträngande.

Stäm av med visionen

Idag när jag jobbar i Butterflying today så tar jag  alltså inte så stora steg men de är väl grundade och följer ett flöde som jag känner in tillsammans med Susanne. Vi hämtar vår inspiration både från våra meditationer men även från yttre impulser. Allt vi gör stämmer vi av med vår vision. Både var vi ska synas, vilka kunder vi söker, hur vi kommunicerar etc. I en tidigare blogg skrev jag om hur man kan jobba med visionen, läs den gärna.

Gör det till en vana att stämma av allt du gör i ditt företag med visionen. Fortsätt med det tills det sitter i din ryggmärg och allt du gör och säger stödjer den. Börja med det idag!

Det här som jag skriver om är sådant som du får öva på om du går kurser i Butterflyings regi. Vi jobbar både med dig som person och de konkreta steg som du behöver ta för att komma framåt.

Fridens//Karin

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.