shield-293172__180

Detta blogginlägg kommer handla om den första av de tre stegen, att drömma och att drömma stort.  De två andra stegen kommer jag skriva om i kommande blogginlägg.  Att drömma stort kan man göra på många sätt. Ett sätt är att visualisera. Genom att  visualisera projicerar du en framtida dröm du har in i formvärlden.  Om du förutom att se bilder även kan koppla känslan till det så har du en kick-start till ett förverkligande av drömmen.  Förmågan att se bilder är olika hos olika personer. Om du tycker att det är svårt så öva. Jag personligen ser inte bilder i detalj utan förnimmer mer former, färger och konturer. Det duger gott för mig.

Visualisering

I Butterflying today använder vi bl a visualiseringar när vi jobbar med företagets vision.  Då kan vi både se och känna glädjen att ha ett stort rum fullt med kvinnor som skrattar, utvecklas och tar stegen för att få sitt företag att lyfta. Det här är också något vi lär ut på våra kurser i olika sammanhang, inte bara vid visionsarbetet.

Genom att jobba med visionen, inte bara mentalt, utan även i en form av meditation som visualisering är, blir skapandekraften starkare. Du kan också använda färger och måla din vision. Det är en form av visualisering som visserligen inte sker i meditation men ändå påverkar många sinnen i din kropp. Försök att få med så många sinnen som möjligt så har din dröm lättare att ta form i den fysiska världen.

Vad är visionen?

Visionen visar VAD du vill att ditt företag ska vara i framtiden och affärsidén visar HUR du ska ta dig dit.  Genom visionen ställer du kompassen! Det är också visat sig att visionsstyrda företag är mer framgångsrika än andra. Eller som Författaren, Harvardprofessorn och styrelseproffset Bill George uttrycker det ”The best-kept secret in business is that mission-driven companies create far more shareholder value than do financially driven firms”

Det är alltså lönsamt att jobba med visionen, inte bara roligt!

Till sista skulle jag vilja uppmana dig som läser detta att våga drömma stort, att visualisera den och tro på att din dröm kan uppfyllas.

//Karin

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.