En filantrop enligt wikipedia är en person som är positivt inställd till människor i allmänhet och som utan eget vinstintresse verkar för förbättring av människors levnadsvillkor.

Känner du igen dig i den beskrivningen? Vill du egentligen bara bidra till att något blir bättre och att sedan ta betalt för det du gjort blir svårare för dig?

Jag tror att det är många som helt eller delvis brottas med att ta betalt för något de gärna skulle ge gratis. Men så fungerar det ju inte för de flesta av oss. Vi har ett gott hjärta men behöver också betala räkningar och mat till våra barn. Första steget är dock att identifiera sakens natur, d v s ja, det är svårt för mig att ta betalat för det jag gör med glädje för att andra ska få det bättre. Andra steget är att göra något åt det. Att identifiera vad det är som orsakar kodningen som gör att det blir svårt att ta betalt.

Det här att ta betalt är viktigt för alla företagare om företaget ska bli hållbart. Butterflying Today har workshops som tittar på dina föreställningar om pengar, ev motstånd som hindrar dig från att ta betalt och även hur du kan sätta pris. Vi samarbetar med Kicki Westerlund, ekonomisk PT och använder både processer, reflektioner och konkret feedback för att nå en varaktig förändring. Syvene och sist handlar det om att sätta värde på sig själv och sin unikhet och lita på att omgivningen också gör det.

Låter det här spännande? Kika in på www.butterflying.today under ”kommande utbildningar”, eller facebook (butterflying today) under events.

Hoppas vi ses!

/Karin

 

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.