Jag brottas med den  frågan i livet och inte bara i företaget. Det är något i min personlighet som gör att jag ofta jobbar så intensivt att jag, när arbetet avtar, hamnar i ett sorts tomrum där jag behöver gå tillbaka och hitta tillbaka till mitt  VARFÖR. Även om jag är medveten om fenomenet så trillar jag dit, om och om igen.

För mig finns det två varför. Ett varför som är mer målfokuserat (det här vill jag ska hända) och ett som är känslodrivet (det här vill jag känna eller uppleva på färden till målet).

Varför-målet i mig är att jag vill bidra till en bättre värld genom att fler kvinnor driver företag.  Att jobba tillsammans, att nätverka och att utgå från tillit som en grundpelare i företaget.

VARFÖR-känslan är för mig att på den resan till fler kvinnliga företagare och en bättre värld så ska jag uppleva glädje, frihet och lätthet i det jag skapar tillsammans med de kvinnor jag möter.

Jag har lättare att jobba mot MÅLET och glömmer bort KÄNSLAN. Och kontentan av denna blogg att dessa två VARFÖR behöver samarbeta för att jag ska mår bra. Det är min utmaning och samtidigt en uppmaning till dig.

Vilka är dina VARFÖR och jobbar de tillsammans?

Ha en skön helg!

//Karin

 

 

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.