globe-907709__340

Hand in Hand

Butterflying today känner extra mycket för Organisationen Hand in Hand som stödjer kvinnors företagande i u-länder. Med deras  hjälp till självhjälpsmodell angriper de fattigdomen från dess kärna vilket bidrar till långsiktiga resultat och hållbara samhällen. Den ökade inkomsten från kvinnornas företag leder till en positiv dominoeffekt som lyfter hela familjen ur fattigdom: barnen behöver inte arbeta och får gå i skolan, familjemedlemmarna kan äta sig mätta, bo bättre och har råd med mediciner när det behövs. Det ger också kvinnorna en starkare ställning både inom familjen och i samhället.

Butterflying Today

Butterflying Today gör samma sak i Sverige men ändå inte. Utgångspunkten är annorlunda för i-länder men egentligen handlar det om att stärka kvinnor och stödja kvinnors företagande för att få ett bättre samhälle. För även om vi är långt före u-länderna i denna fråga betyder det inte att vi får luta oss tillbaka och vara nöjda. Kvinnors företagande är underrepresenterat och 30 % av företagen i Sverige drivs av kvinnor. Det är 20 % kvar innan kvinnor driver företag i lika stor utsträckning som män. Och det finns ingen orsak i världen att det ska vara så. Jag tror personligen att kvinnor är lika bra och ibland även bättre på att driva företag som män. Jag tror också det är dags att se över HUR vi driver företag så att vi hela tiden ställer frågan ”är det här bra för alla inklusive vår jord?” innan vi gör saker. Göra gott och göra skillnad helt enkelt!

Hur jobbar vi?

Butterflying Today jobbar med att möjliggöra kvinnors företagande på olika sätt.

  • Vi utbildar kvinnor hur man skapar framtidens företag.
  • Vi erbjuder mentorskap.
  • Vi inspirerar genom att visa förebilder och delar med oss av kunskap på olika sätt, bl a genom en blogg, Just DO IT-dagar och genom nätverkande.

Insamlingsstiftelsen Butterflying Today är en viktig del där vi samlar in pengar som går till det vi gör för att få fler kvinnor att starta och driva företag.

Ge en JULGÅVA

Stöd hand in hand (www.handinhand.nu) och stöd Butterflying Today genom att ge en julgåva (Insamlingsstiftelsen Butterflying today, swish 123 419 66 63 alt bankgiro 5008-7284).

Butterflying Today skänker i år 3 600 kr till Hand in Hand. De 3 600 kr gör att fyra kvinnor kan starta företag! Är det inte helt otroligt vad så lite pengar kan göra för skillnad?

Ha en skön första adventshelg!

//Karin

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.