business-1049272__180

Jag har jobbat många år i olika företag, både som anställd och konsult. Genom alla dessa år (22 år) har jag funderat och ställt frågor kring hur ett bra företag ser ut och hur en bra ledare är. Jag har aldrig känt mig helt nöjd med mina svar och det jag sett runt omkring mig. Jag startade eget men fortfarande fick jag inte ihop allt, varför så många utbrända, varför så mycket stress, hur kan man få fram kreativiteten som jag vet alla människor har? I Butterflying Today har jag närmat mig svaren men inte fullt ut känt mig nöjd ändå. Jag har vetat att jag inte förstått och sett allt och fortsatt ställa frågorna, både till mig själv och till andra. Hur ser egentligen ett företag ut som verkligen lever enligt de principer jag tror är det enda gångbara. De företag som arbetar utifrån tillit, nätverkande och samarbeten mer än konkurrens, kamp och ”ensam är stark”?

Nu har jag hittat ett svar. Det finns ett företag som har fört in mycket tillit, samarbete och människofokus i sin verksamhet.

Företaget heter Netlight och VD är Erik Ringertz, en av Sveriges mest egensinniga företagledare. Han blev vald till årets chef 2014 av tidningen CHEF. Håll i er, här är några av VD:ns ord i OM Magasin nr 2 2016. Det är svårt att fullt ut förmedla hela artikeln men jag gör i alla fall ett försök genom att delge en del av hans ord.

”Grundproblemet är att de flesta företag först definierar sin produkt eller verksamhet och sedan låter människorna forma sig runt den. Netlight gör tvärtom. Där börjar man med människorna och ser vad det blir av det”

”Vanligt näringsliv är exkluderande. Allt är tävling, så allting går ut på att exkludera och vinna. Men om du är i stället är inkluderande assimilerar du bara nytt, nytt, nytt hela tiden och bygger ett evolutionärt system”

”Management på Netlight går ut på att jobba med tryggheten i att alla ska kunna utveckla autenticitet och lyhördhet i samspelet med varandra”

”Om man istället litar på att folk gör rätt i allmänhet, eller åtminstone försöker göra rätt, stöter man på helt andra saker som ledare. Frågor dyker upp om hur du som ledare bemöter saker som sårbarhet och känsla av skam inför att göra fel”

”Det är trendigt att tala om empowerment idag, men det här handlar om att vara in power. När du är empowered är det ändå alltid någon som står över dig som liksom ska dela med sig av sin fina power. Men det vi pratar om är att det inte finns någon över dig. Du är här och löser problemet.”

Min tolkning av det jag läser i tidningen är att de har alltså byggt upp en mycket platt organisation med få (eller inga) maktstrukturer, mycket tillit och autencitet där människan är i centrum och mycket värdefull. Där lyssnande är centralt och en grund för att ingens ord är viktigare än någon annans. De är dessutom lönsamma och har vuxit från 13 anställda till dagens 700. Mycket imponerande!

Jag blir glad när jag ser exempel på det som jag tror är framtidens företagande. Jag fortsätter leta förebilder och genom att sätta samman många exempel på bra företagande och bra ledarskap är jag övertygad om att det perfekta företaget kommer växa fram.

Den här korta filmen på nio minuter visar också på i vilken riktning framtidens företag rör sig. Se den gärna! http://www.youtube.com/watch?v=g0Jc5aAJu9g&sns=fb

Ha en skön höst//Karin

P.S Jag har skapat ett nätverk på facebook (en sluten grupp) där bl a sådana här saker delas. Vill du vara med? Maila karin@butterflying.today så lägger jag till dig.

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.