stones-1058365_960_720

Rubriken till dagens blogg låter som en ordination du kan få hos läkaren och det kanske kommer bli så i framtiden, vad vet jag.

Jag har fått en stark insikt som jag i och för sig förstått tidigare men inte kunnat leva fullt ut. Och jag vill inte tro att det håller ta plats i mig för min egen skull, utan det finns ett större syfte som innefattar andra människor också.

Tänk om det är så att det största motståndet vi möter i livet och även i företagandet beror på saker vi skapar själva, antingen genom våra tankar eller genom att pressa fram saker som inte är klara att komma ut ännu. D v s vi är varken i harmoni med det som är i oss eller runt omkring oss.  Det innebär ju faktiskt att vi kan påverka det. Att vi kan minska eller eliminera motståndet, eller åtminstone eliminera det upplevda motståndet. Att dansa utan att ta steg åt fel håll, snubbla eller bli trött.

Det innebär att ju mer kontakt jag får med mig själv och ju mer kontroll (ja, jag skriver kontroll) jag får över mina tankar, desto följsammare går livs- och företagsresan.

Jag är rätt bra på att välja mina tankar,  men kan ganska ofta gå in i kamp. Men, sedan en månad tillbaka har något hänt och det behöver jag använda både för egen del men också lära ut.

Jag känner mig just nu otroligt lugn, tillitsfull, fokuserad, närvarande och samtidigt ganska oberörd. Det är klart att det jag gör är viktigt för mig men det känns samtidigt väldigt självklart att det inte är ”the end of the world” om inte allt går som jag tänkt mig. Det mesta känns enkelt och i flöde. Och hur lär jag ut det?  I denna värld där vi matas med rädsla, oro, stress och uppmaningar om att göra än det ena, än det andra, behövs det finnas en motpol. En motpol där det inte finns någon  oro, ingen stress, ingen kamp utan bara stillhet,  glädje och ett följsamt görande.

Börja meditera!

Jag vet hur jag kom dit och hur jag fortsätter att komma dit. Det skedde under en  meditation och fortsätter fyllas på genom meditationer. Det här är inte bara bra om du som jag har livet fullt med barn, aktiviteter, matlagning etc etc utan även när du driver företag.

Om du inte mediterar redan idag så börja med det! I en undersökning genomförd av entrepreneur.com listas 7 saker som rika entreprenörer gör, och som är gratis. Högst upp på den listan är att de mediterar.  Det finns också vetenskapliga studier som påvisar effekterna av meditationen. I en tidigare blogg i höstas går jag igenom hur jag mediterar olika vid olika tillfällen, läs den gärna. Meditation kan ha många syften och jag tror att oavsett var du är i livet kommer meditationen hjälpa dig att ta stegen mer följsamt och tillitsfullt. Alltså utan rädsla och kamp.

Går  man Butterflying today´s utbildningar mediterar vi på olika sätt vid olika tillfällen även om utbildningarna inte är kurser i meditation.

Dagens lilla uppmaning blir såsom rubriken på bloggen.

Minska Motståndet Med Meditation – mmmm…

Varma hälsningar

//Karin

 

 

 

 

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.