dream-840219__180

Idag och lite nu och då framöver kommer jag ha gästbloggare här på sidan. Inspiration från kvinnor som liksom jag, antingen gör det de drömmer om, eller är på väg att förverkliga sina drömmar. Först ut är Marika som är en kvinna jag lärde känna för ett par år sedan. En sann inspiratör i att leva som hon lär – hållbart!

Marika Berglund – Inredningsdesigner

Hej på er! Jag heter Marika Berglund och har fått äran att göra ett gästinlägg här på Butterflying Today´s blogg och det är med fjärilar i magen jag nu kastar mig ut.
Det är dags nu. Att börja ta livet på allvar. Ansvaret är mitt och ingen annans. Allvar. Ansvar. Det kan låta som tunga ord men för mig är det som ljuv musik, att jag själv har ansvaret, jag bestämmer när, var, hur, och över mitt och min familjs liv. Mitt beslut att framöver starta och driva eget företag bottnar just i detta, att själv få bestämma men också att det får bli mitt bidrag till att göra världen bättre och mer hållbar. Min längtan efter att driva företag handlar inte om pengar eller prestige utan om frihet att helt själv få skapa det jag drömmer om utan att kompromissa.

Min dröm

Så vad drömmer jag om? Jag drömmer och tror på att alla människor mår bra av att ha det vackert omkring sig. Detta är såklart delvis subjektivt men jag tror att inom oss finns en längtan efter det vackra och enkla. Jag håller just nu på att utbilda mig till inredningsdesigner via School och Graceful Living med två fantastiska kvinnor som lärare, Agneta Nyholm Winqvist och Marie Barthelsson. Utbildningen fokuserar på hälsa och hållbar utveckling. I utbildning lär jag mig att inreda och besjäla både privata och offentliga miljöer. Utbildningen präglas av grönt tänkande, tidlös skönhet, gamla traditioner som feng shui och wabi sabi i samspel med naturbaserad teknologi .

Jag drömmer om att ha ett företag där jag kan verka båda i privata och offentliga miljöer. Där jag kan vara som ett stöd, till var unik människa, familj och företag, att skapa den bästa möjliga platsen för just dem som ska vistas i den miljön. Befintligt är ett ord som jag hela tiden har med mig. Hur kan vi göra det bästa av det som redan finns här. Jag tror på återbruk och att ta hand om det vi har. Världen är redan full av saker, så mycket vackra saker, så varför inte använda det som redan finns, befintligt. Less is more är också några av mina ledord. Jag vet att i alla fall jag mår bra av att minska ned på saker och konsumtion och att lägga tid på varandra istället.

Framtiden

Framtiden ligger i cirkulärt tänkande och görande. Jag vill att mitt liv ska vara en helhet och känner lycka över att livet kan bli så. Att leva och jobba med det jag älskar på en plats jag valt, och samarbeta med de jag väljer och som inspirerar. Det är hållbarhet för mig och för jorden. Vägen har och kommer kanske aldrig vara rak (även om jag hoppas på några highways med vinden i håret och musik på högsta volym:) )men så länge jag vågar lita på att det som finns runt kröken är precis det som ska vara, så vet jag att det kommer att gå bra.

Stig Dagermans har i en av sina fantastisk dikter skrivit:
”Stilla din häftiga själ, endast en sak kan du göra och det är en annan människa väl men detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler”

Den människan kan faktiskt vara jag. Att göra mig själv väl, att följa mitt hjärta och förhoppningsvis inspirera andra att göra samma sak. Kasta Jante av ryggen och VÅGA.

//Marika

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.