Way to the paradise.

Det är både underbart och läskigt att gå en väg som man inte riktigt vet var den leder. Frågor som kommer är om jag går rätt väg? Eller, kommer det vara  vackert när jag når fram? Och kommer jag ens komma fram?

Vägen mot din dröm

Det är inte så stor skillnad att gå en väg i naturen som att utveckla ett företag. Jag har en mer eller mindre klar bild hur jag vill att det ska bli men jag vet inte om det kommer bli så. Jag tar stegen som leder mig framåt, ibland lite mer motigt än annars. Jag stannar och vilar en stund och reflekterar över nästa steg. Jag fortsätter vandringen och tar mina steg, ett efter det andra.

Var i det som är!

Om vi tar det här i ett större perspektiv är livet en enda stor resa där slutmålet faktiskt är okänt. Det enda som har någon betydelse är det som händer just nu, eller det steget du tar just nu. Och det är det som jag känner är viktigast när jag bygger företag. Att vara i stunden, att gå in i flowet, att slappna av och lita till att jag gör rätt saker.  Och att jag faktiskt inte vet precis hur det kommer bli. Jag är på en resa och resan är viktigast, inte målet. Det här måste jag erkänna är min stora livsläxa och jag tror att jag inte är ensam.

Hur kommer jag tillbaka till flowet?

Jag märker direkt när jag tappar närvaron och går in i min ”pusherenergi” som leder till stress. Mitt sinne blir splittrad, en oro kommer i kroppen och jag börjar frenetiskt att planera (för framtiden).  Då har jag tappar bort mig i mitt intellekt som försöker förstå allt och för att komma ur det behöver jag ner i kroppen. Det jag gör för att komma ur det sinnestillståndet är att jag antingen:

  • Badar varmt
  • Går ut i skogen
  • Andas djupt
  • Mediterar
  • Gör några lätta saker på ”listan” så att min kropp slappnar av
  • Affirmerar ”jag vet ingenting”

Tillbaka in i kroppen igen kommer känslan av att vägen är rolig att vandra, att det är ok hur det än ser ut när jag kommer fram för att själva resandet är så roligt. Och inspirationen kommer direkt igen, den jag tappade när jag stressade.

Den här kunskapen om sig själv och hur man fungerar är viktig för att kunna skapa ett hållbart företag där även du är hållbar. Fundera över när du mår som bäst under din dag. När spänner sig kroppen? Vad kan du göra för att förhindra det eller förändra det?

Det ska vara nice att vandra på vägen

//Karin

 

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.