train-143847__180

Jag blir så förtvivlat ledsen när berättelser om övergrepp på kvinnor når mig via tidningar. Kvinnor som får syra kastat i ansiktet, som könsstympas, som våldtas, som dödas, ja räckan av övergrepp mot kvinnor är lång. Ofta handlar det om att kontrollera kvinnan och hindra henne från att leva sitt liv. En del av det händer i Sverige men mycket i andra länder såsom Indien, vissa länder i Afrika, i mellanöstern etc. Vi i västvärlden lever till mångt och mycket ett liv långt ifrån dessa övergrepp men vi får aldrig sluta att jobba för kvinnors rätt till jämlikhet bara för att vi inte är lika hårt drabbade.

Sverige är ett av de mest jämställda landen i världen men det betyder inte att vår resa är inte klar, långt ifrån. Vi måste fortsätta dra tåget framåt. Vi är loket. Det är internationella kvinnodagen idag tisdagen den 8:e mars och frågan är vad kan du göra för att öka jämlikheten i Sverige och i andra länder?

Själv har jag valt att verka i Sverige och öka andelen kvinnor som startar företag genom Butterflying today.  Jag kan inte se någon anledning till att kvinnor skulle vara sämre på att att driva företag och vill göra vad jag kan för att stötta de som vill leva sin dröm i ett företag. Genom att ge pengar till organisationen Hand in Hand kan jag också via Butterflying today stötta kvinnor som vill starta företag i utvecklingsländer.

Jag hjälper också privat till genom att via action aid möjliggöra för unga flickor att gå i skola på en ö utanför Tanzania.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Uppmärksamma den internationella kvinnodagen genom att idag göra något konkret för att förbättra jämlikheten mellan kvinnor och män, i din närhet och längre bort. Det tjänar alla på.

Varma hälsningar//Karin

P.S Idag sändes en intervju på radion (P3) där jag fick dela mig mina tankar kring detta ämne.

 

 

Karin Wells

Jag är en 5-barns mamma med många strängar på min lyra. Jag är fostrad i entreprenörsföretag och är i grunden ekonom. Jag är framförallt bra på att se andras gåvor och lyfta människor runt omkring mig.